lördag 4 januari 2014

Ändrade planer.

Dagen blev inte som vi planerat. Vi fick reda på att bilen inte kunde registreras in i tid, så vi får åka och kolla på den nästa fredag i stället. SÅ det blev en skön dag, med en tur in till stan och en mysig lunch på café Hugo med min man. Underbart att bara vara…och inte ha några krav på saker man skulle ha gjort. Jag tror inte riktigt min kropp fattat vad som hänt…
Vi handlade lite i en hälsokostbutik. Så glad att se att de har det mesta som jag brukar få skicka efter.
Köpte mungbönor att grodda, flourfri tandkräm och matcha te.
Jag har velat prova matcha te länge, men ej funnit det i butik. Spännande.
En annan sak som slog mig idag var hur grönt det är ute fortfarande… en otrolig lyx att se ut över en grön gräsmatta och häck, men även blommor i landet…även om de börjar sloka lite nu.

Se vilken grönska :)Matcha te är energigivande och dess antioxidativa effekt är ca 500 ggr mer än ett äpple.
Per gram är orac enheten 1400…ett äpple har 3, hallon50 blåbär 93…
Med andra ord ska det vara mycket nyttigt. 
Det japanska zen-buddisterna använde detta te i sina te ceremonier….
Ser fram emot att testa det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar