onsdag 8 januari 2014

Hamburgerbröd utan mjöl

Idag bestämde jag mig för att börja testa nåt nytt. Jag ska göra hamburgare…inget nytt…men jag vill ju komma bort från allt gluten. Hittade detta hamburgerbröd receptet på nätet…men det funkade inte…blev som en soppa, så jag fick dubbla mängden Fiberhusk.
Det är mycket möjligt att jag inte vispade tillräckligt…min elvisp är kvar i Sverige ;)Du behöver:
                                                                                                           3 dl mandelmjöl,
 3 msk fiberhusk,
 2 tsk bakpulver, 
1 tsk havssalt, 
3 ägg, 
3 dl kokande vatten.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Knäck i äggen och vispa ordentligt med elvisp. Häll över det kokande vattnet och vispa igen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Det kommer bli spännande, hoppas bara inte att det bara smakar fiberhusk...


2 kommentarer:

  1. Hej Annika! Tack snälla rara för att du delade med dig av det här receptet. Var tvungen att testa. Jag hade ju en elvisp i närheten men....jag vispade o vispade sen kokade jag upp vattnet..o vispade o vispade. Degen eller smeten fick en lustig konsistent blev som gelé. Bara att klicka upp o grädda. Resultatet blev kanon gott. Kommer att baka fler gånger. RIKTIGT GOTT. Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren Sol-Britt! Då vet jag att jag måste se till att vispa bättre :) Inget fel på receptet alltså. Kul att du gillade det. Vi gillade det trots att jag hade massa mer fiberhusk för att få ihop degen….Det är fiberhusken som bildar gelé därför den är så bra för magen. Kram :)

    SvaraRadera