lördag 11 januari 2014

Lördags utflykt.

Idag åkte vi till Hvidstens kro. Vi hade sett en film om "Hvidstens gruppen", som var med i     motståndsrörelsen i Danmark under kriget. Så häftigt att se stället på riktigt. Det är väldigt gammalt…en av landets äldsta kro. Det byggdes 1634. Otroligt!
Där åt jag lunch idag, och det var helt speciellt att sitta i de lokaler man sett i filmen. Det är ju en verklig historia och man beundrar de människor som offrade sitt liv för rättvisan och sitt land. Om ni inte sett filmen, så rekommenderar jag er att göra det.
Vi åt flæskeæggekage :) det är som en omelett med fläsk/svål…Det var spännande att smaka :) Smakade gott och sällskapet var fantastiskt. <3 Min man. Jättekul att få se stället och prova på gammaldags traditionell mat.

Häftiga hus med stråtak!

Flæskeæggekage med rågbröd och senap. Allt tillagat på Hvidstens kro.

Lite från interiören :)

Jag hann också med en promenad idag. Skönt! Man mår så bra när man kommer hem efter en tur. Önskar bara att det ville bli en vana, som man inte väljer bort…
Det ska jag jobba på detta året :) Ikväll blir det köttfärspaj med sallad. Pajdeg utan gluten ska testas :)
Jag såg det på tv4 nyhetsmorgon för någon vecka sedan. Ja vi kan få in det i Danmark också. Skönt att se svensk tv ibland…
Vi får se om det ska med i min receptsamling…efter vi testat den :) Ha en trevlig kväll!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar