lördag 25 januari 2014

Solig dag inspirerar till att tänka på vårens odling.

Dagen bjuder på fantastiskt väder. Solsken och iskyla...tror inte det är mer än -5 grader...men det känns som -10. Efter en tur på stan är jag nöjd med frisk luft. Det blir en dag inomhus med planering och dagdrömmande. :)

Är jättesugen att kolla upp vad jag ska plantera i sommar. Jag tänker på grönsaker och chilli som vinner på att startas inomhus i februari-mars... Med det klimatet vi haft i Randers i år hoppas jag att kunna starta tidigare än i Sverige. Det ska bli fantastiskt att ha sina egna grönsaker...framför allt gröna blad som man kan ha i smoothies, juice och i sallader. Det är nog det som är svårast att få fräscht i butiken. Jag köper ekologiska fröer från Lindbloms frö.http://www.lindbloms.se
Jag fick en jättefin katalog från dem med posten för en vecka sedan.
Det som är svårt att få tag i är ekologisk jord...så det köper jag med från Sverige. Det finns på Ica. :)

Grönkål till juice o smoothie

 Jalapeno till mexicansk mat o smoothie

Chillipeppar mildare sort, till matlagning

Portlak till juice o smoothie o sallad. Supergod, smakar lite citrus :)

Spenat till allt!

Koriander!!! Min favorit ört. Supergod i guacamole.
Jag vill naturligtvis ha mer än detta... men detta är ett viktigt urval.
Jag fortsätter drömma.... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar