onsdag 15 januari 2014

Testar nytt rawbröd.

Idag har jag experimenterat med min torkugn. Jag har gjort ett nytt rawbröd... blir väldigt spännande att smaka hur det blev, men det blir först i morgon då det tar minst 12 timmar att torka. Gjorde dem tjockare än jag brukar och vill se om jag kan få en annan konsistens än tidigare. De jag gjort innan har varit mer tunna och torra som kex. Tänkte behålla lite seghet i dessa.
Fördelen med att man torkar dem i ugnen är ju att de behåller alla näringsämnen i sin naturliga form. Hela "hemligheten" med rawfood är ju att inte hetta upp något mer än 42 grader. Då förstörs inte vitaminer och mineraler. Fröerna i brödet är också fortfarande levande, så om man slänger ut ett kex genom fönstret i trädgården, så kan det gro = levande föda :)
Detta brödet gjorde jag på:

4dl bovete som lagts i blöt -Häll av vätskan
1dl linfrö -blötlagd       OBS! använd alltihop. Det är gelén som håller ihop brödet
5 blötlagda soltorkade tomater
10 mandlar - blötlagda
2 nypor fänkåls frö
lite himalayasalt

Man kör alltihop i mixern, till en bra konsistens.( Blötläggning ca 8 timmar)
Jag strödde lite sesamfrö på dem

Receptet är från Rawfoodmiddagar Stockholm
Jag har halverat receptet för jag vill testa om jag gillar det :)När jag ändå kör torkugnen passade jag på att slänga med lite tomat, paprika och jalapeno.
Dem ska jag använda när jag smaksätter cremefraiche. De har inte smaksatt cremefraiche här, så man får fixa den själv :) Provade igår med färsk paprika och jalapeno…men det blev för mycket vätska…så jag får se om det löser sig med torkad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar