onsdag 5 februari 2014

Ett cyklande folk...

Rapport från gårdagens middag.

Lammkotletterna blev också mer än godkända. Det var en rätt som inte tog många minuter att göra, vilket ju också får ett plus i boken ;) Känslan man får efter att inte ha ätit mjölkprodukter eller gluten är också fenomenal. Ingen panik i magen, utan ett härligt lugn. Så är det i allafall för mig.
Detta är ytterligare ett favorit recept.Lammkotletter med tapenade:

Jag kryddade kotletterna med pressad vitlök, havssalt, svartpeppar och oregano
och stekte dem i några minuter på varje sida. Sedan satte jag dem i ugnen på 190° ytterligare några minuter.

Tapenaden: 
100g kalamata oliver utan kärnor
1/2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1msk kapris
saften av en 1/2 citron.
( man skulle haft 1/2 tsk anjovispasta...men det hade inte jag.)
Kör allt i en mixer till önskad konsistens.

Spenaten fräste jag i kokosolja i ett par minuter tills med mjuknat
och strödde över rostade pinjenötter.

Det tog inte mer än en kvart...från start till mål. - DET GILLAR JAG!
Och det smakade otroligt bra!

Idag kollade jag på hur man fermenterar grönsaker på youtube. Det finns ett recept i min "nya" kokbok som jag ska prova. Det är ett jättebra sätt att få i sig probiotica. Mjölksyrebakterier som hjälper till att hålla en hälsosam matsmältning. Dessa bildas under jäsningen av grönsakerna....
Spännande!

Jag läste en häftig sak i Costume igår...Det stod att 52% av alla i Köpenhamn cyklar till jobb och studier...De cyklar över en miljon kilometer...VARJE DAG...i Köpenhamn!!!
Fantastiskt! Hatten av för invånarna i huvudstaden! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar