torsdag 13 februari 2014

Jag har sett en stork!

Jag hade inte tänkt på att det kunde finnas storkar här i Randers, men jag fick frågan av en vän på Facebook...Och jag visste inget om det... När man går ut och kollar på nätet verkar det som om beståndet har sjunkit och att man jobbar aktivt för att få dem att häcka här :)
Miljön vid Gudenån är väl perfekt. Våtmarker och gott om mat.
Jag såg en som flög över vägen och satte sig i diket. Tänkte först att det var en trana...men det var absolut en stork. Jag tror att den övervintrat här och att den kanske är skadad. Jag läste att man fångat in en skadad stork och gett den penicillin för ett svårt bensår i november...
Misstänker att det var den :) Kul att de finns här! Har sett ganska många i Turkiet, och en del i Europa...men att de fanns här visste jag inte ;)
Hoppas det kommer flera!
De har byggt reden till dem på skorstenar i stan och hoppas att de ska stanna här.
Tydligen fanns det 64st vid en prästgård i Randers 1811. Det är nästan lite läskigt.....Det är för många på samma plats, men det är väl ingen risk idag...


Kul att de finns här <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar