torsdag 13 februari 2014

Lunch i Aalborg...:)

Denna torsdagen hade Karsten ledigt på eftermiddagen, så vi åkte till Aalborg. Kul att komma ut lite och se något annat. Aalborg är en jättemysig stad vid Limfjorden...eller "klisterkanalen" som de kallar den ;) Det tar ca en timma för oss att ta oss dit, så det är inte så farligt.
Vi började med att käka lunch på Duus vinkällare. Supermysigt och jättegod mat!
Duus vinkælder är byggt 1624 av storkøbman Jens Bang. Han var en duktig handelsman och bytte timmer från Sverige och Norge mot kryddor och vin vid Spanien och Frankrikes kuster :)
Det blev efter hans tid ett värdshus dit även kvinnor var välkomna.... :) TUR! ;)  En av de första i Aalborg.
Under kriget var det en samlingspunkt för motståndsfolk.
När vi åkte från Randers så var det snöblandat regn, men i Aalborg var vädret betydligt bättre. Vi gick runt och kollade på det gamla kvarteret och en läcker konstverkstad/butik som ligger där. Vi har några ting från den butiken sedan tidigare och de är verkligen speciella :) Perfekt ställe att köpa finare presenter...de är helt annorlunda än det mesta jag sett. De har tex gjort fina o roliga avslut till stupröret, så vattnet kan rinna ut genom i en tunna eller liknande. Badnymfer och ballerinor att hänga i fönster, mysiga koppar och krus med lock, som är elefanter eller gubbar ....ja nästan allt man kan tänka sig och lite till. Underbar fantasi!

Fantastiskt ställe mitt i staden.

Roliga karaktärer :) 

Härliga skulpturer som står på deras innergård.

Vi såg mycket fina kläder och skor, men jag känner för att vänta till våren...känns som den är nära nu. Vi såg videkissar längst även till Aalborg...det känns som vår.
De hade coola skyltdockor i Aalborg i en herr butik :)


                                                       Den längst till höger är MIN <3
Tusen Tack för en underbar dag!!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar