söndag 16 februari 2014

Ruthie på facebook.

Vem är egentligen Ruthie? 

Jo det är en orangutang som jag adopterade i 4-5 år. Kom att tänka på henne när jag såg att de skulle släppa tillbaka rehabiliterade orangutanger till Regnskogen.
Jag följer Lone´s arbete för orangutangerna på Facebook. När jag googlade orangutangen Ruthie fick jag se att hon har en egen facebooksida...så jag bad såklart att bli vän med henne. :)
Varför slutade jag egentligen att stöda orangutangerna??? Jo det var när jag läste att man opererat in sändare i dem, för att kunna följa dem. En orangutang hade fallit ner från ett träd och sändaren hade gått sönder...orangutangen höll på att dö. Då blev jag förbannad över att man alltid måste utsätta djur för märkning och sändare...Inte Lone´s fel, men det irriterade mig att de gjorde så, och jag slutade...

De gör ett fantastiskt jobb i Borneo. Tur att någon kämpar för våra fantastiska djur. Väldigt synd att man måste bevis att det funkar för att kunna få donationer...men utan dessa människor skulle vi ha klart färre orangutanger i världen... Om ni vill och kan, så adoptera en orangutang. Det hjälper dem att klara utgifter och ni får massor tillbaka genom uppdateringar. Jag vet att Ruthie är 6 år nu och verkar klara sig bra...Hon sticker gärna iväg och är svår att fånga in...ett bra tecken om hon ska tillbaka till regnskogen tycker jag.Vill ni stödja, finn en svensk organisation som hjälper Lone: http://www.savetheorangutan.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar