onsdag 26 februari 2014

Surkålen är klar!!!

Vilken dag! Känns verkligen att våren närmar sig....Vi hade en riktigt vacker solnedgång här i kväll...

Jag kunde inte låta bli att åka till blomsteraffären, för att se om det fanns några häftiga fröer...Det gjorde det...men inga ekologiska, så det får bli att beställa från Lindblomsfrö. De har det mesta man kan tänka sig...Och det är ekologiska fröer som inte är manipulerade.
Det är värt besväret. Dessutom köpte jag en massa förra året, som aldrig blev sådda...så jag har att starta med.
Älskar att så fröer!
Det är så kul att gå och kolla varje dag, hur det växer... Jag älskar det!!!
Sen får man ju se vad det blir av det...Jag är ju ingen expert :)

Massa fröer hade de....

Väldigt många...Synd att grönsaksfröerna inte var eco.Idag bestämde jag att surkålen är klar...Den har stått i ca 3 veckor nu...men jag gjorde en miss...det skulle stått utan lock i 2 veckor...så jag körde en extra vecka...utan lock. Det smakar ok....Det är ju surkål, så det är ju den smaken man kan förvänta sig ;)
Superbra för lilla magen, så det blir att äta ett par skedar varje dag.
Tydligen ska det vara ok att ha på annan sallad.
Den smakade kraftigt av vitlök...den smaken hade verkligen förstärkts sedan starten.
Så nu kommer ingen att vilja snacka med mig någon längre stund... Ha Ha !!! ;)
Vi får se om jag kan lyckas få Karsten att smaka :D


Idag fick han broccolisoppa till lunch. Med grönsaksmuffin... ;) Han ska verkligen ha guldmedalj, för att han låter mig hålla på...Jag vet att han inte skulle valt den maten själv...Men han klagar inte.
 Vi får nyttigare mat än tidigare i allafall...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar