fredag 14 mars 2014

Ät inte mikropopcorn!!!

Härligt med fredag! 
Ikväll är det många som har fredagsmys och tror att de gör något hälsosammare om de gör mikropopcorn. Det är nog bland det värsta du kan ge dina barn...och dig själv också.
Ja jag vet hur smidigt det är, inga kladdiga kastruller. Men massor av gift i mikropopcorn pga. limmet som håller ihop påsen. Limmet ihop med mikrovågor, gör att giftet sprids i påsen och går in i popcornen. Giftet är allvarligt då det anses kunna göra oss infertila och orsaka många olika typer av cancer.
Dessa gifter lagras i kroppen i åratal.

Smör aromen som finns i mikropopcorn är av typen DIACETYL, den är förbjuden i USA pga.att den orsakar en sjukdom som kallas popcornlunga. Det är en form av luftrörskatarr som ger en gradvis försämring av lungfunktionen, som till sist kan leda till döden... Man kan inte behandla sjukdomen.
Detta medel är godkänt i Europa. :/
Av någon konstig anledning behöver inte tillverkarna inte skriva ut DIACETYL...utan skriver- smörarom eller aromämne som låter väldigt oskyldigt.
Största problemet är att det är mycket stora mängder av det i mikropopcorn med smörsmak.
Det finns även i andra livsmedel med smörsmak, men ofta i mindre mängd.

En man i USA stämde popcorn tillverkarna när han efter att ha käkat mängder med popcorn, utvecklade "popcornlunga" Se Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15472095.ab

Massa information om hur det påverkar de som jobbar med det på IUL,s sida

Skrämmande! Poppa på gamla hederliga sättet, men i kokosolja -så det inte bildas transfetter och salta med havssalt eller himalayasalt.
Vill ni ha smör på, smält det försiktigt på låg värme- så har ni minskat kemikalieintaget radikalt. :)

Transfetterna är ju ett annat argument att låta bli mikropopcorn. Industriellt framställda transfetter är förbjudna, men kan döljas under delvist härdat fett eller härdat fett...Skadligt för hjärta o kärl.
Det borde vara förbjudet att använda mikrougn också...men det blir ett annat inlägg...
Ha en skön fredag!

57 kommentarer:

 1. Vart hittade du denna information?

  SvaraRadera
 2. Hej! Förutom de länkar som jag angivit i inlägget hittade jag information om limmet här: http://lifestyle.ca.msn.com/health-fitness/diet/rodale-gallery.aspx?cp-documentid=22463436&page=3 Skrämmande eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Informationen är väldigt svaga i dom sidor jag kollat igenom angående mikropopcorn. Det verkar inte finnas något vetenskapliga källor när det gäller limmet. Artikeln i Aftonbladet står det även att personen ifråga med popcornlunga jobbade med kemikalier. Labratorieråttorna utsattes även för 4 timmars exponering av denna ånga som finns i popcornen och fick då livshotande skador. Att exponeras av en ånga i fyra timmar oavsett ånga är nog en inte så bra idé det heller.

   Radera
  2. Hej Annika! Trodde du att denna artikel skulle skapa all denna konversation? Kul tycker jag, då det visar att det finns många som tänker och bryr sig i vårt samhälle. Fler än jag kunde ana i detta förhållandevis lilla forum, "Rock On" Annika och fortsätt att vara engagerad. Kram till dig och de dina.

   Radera
  3. Hej Jan!
   Nej jag är jätteförvånad. Men det är kul att se så många engagerade över popcorn ;) Tack för support! Känns skönt att man inte är ensam om att bry sig om vad man stoppar i sig. Som du säger vi har alla ett eget ansvar över vår hälsa. Kram

   Radera
  4. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18577941.ab
   Så mycket sanning var det här.

   Radera
  5. Engelska och källkritisk granskning är inte lätt. Artikeln ni hänvisar till ifrågasätter beläggningen på insidan av påsen inte limmet.
   Den diskussionen är gammal och rör "ämnet" PFOA som är förbjudet sedan länge i Europa.

   Radera
  6. Hej! Var har du hittat att PFOA är förbjudet?

   Radera
 3. Urklipp från illustrerad vetenskap and Microvågsugn: "Mikrovågor är elektromagnetiska svängningar, som sätter vatten- och fettmolekyler i rörelse inne i ugnen. Det får molekylerna i maten att vibrera med så stor hastighet att det uppstår värme. Detta snabba sätt att tillreda maten på har blivit mycket populärt, men omgärdas samtidigt av en viss osäkerhet.
  Det har bland annat hävdats att mikrovågor kan leda till oönskade kemiska förändringar i mat, och en del mammor är till exempel rädda för att skada sina barn, vars mjölk de värmer med hjälp av mikrovågor. De allra flesta experter är emellertid fullständigt eniga om att den oron är helt ogrundad. Mikrovågorna är nämligen inte kraftiga nog att orsaka hälsovådliga förändringar. Tvärtom kan det vara nyttigare att äta livsmedel som tillagats i mikrovågsugn – till exempel blir det ofta färre bakterier i maten, och grönsaker behåller vitaminerna mycket bättre, när de tillreds med mikrovågor än när de kokas i en gryta. Enligt experterna finns det heller ingen risk att människor skall påverkas av mikrovågorna utanför ugnen. Strålarna kan nämligen inte tränga genom det lager av metall som finns i både dörren och ugnen.
  Eftersom uppvärmningstiden i en mikrovågsugn är betydligt kortare än i en vanlig ugn, och temperaturen fördelar sig mer ojämnt, måste man emellertid vara extra uppmärksam på att låta maten bli ordentligt genomvarm för att döda bakterierna. Som regel är det bara en fråga om att låta maten stå en stund, innan man serverar den, så att värmen hinner fördela sig ordentligt."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det därför nyfödda spädbarn ej får microvärmd mat på sjukhus ex. ? Är det lika säkert som den radio och mikrostrålningen från våra mobiler och annan trådlös utrustning? Sån tur! Då känner man sig trygg......... Om du läser hur övriga världen och Europa ser på strålning, så förstår du att du är fuckad. big time! Men som vanligt enligt många så är det bara i Sverige kunnandet och vetenskapen finns. Och vilken tur att du bifogar hur microvågsugnen fungerar! Själv hade jag aldrig kommit på att titta på Wikipedia ex. Eller att man kanske vet hur den fungerar men inte vad den gör med maten. Ja Tobias vi är alla glada att du är "välinformerad" ifrån ha-ha illustrerad vetenskap, den har sanningen den. Det är ingen sponsrad tidning, alls, bara den otäcka och förödande sanningen som vi dumskallar ej har. Och fattar att söka i just dito. TACK.

   Radera
  2. Varför spädbarn ej får mikrad mat på sjukhus kan vara av den så kallade försiktighetsprincipen. Det är en vanlig princip och är extra viktig när det gäller just spädbarn eftersom små doser av något kan ge större konsekvenser än för en vuxen person med mycket större massa. Känner man sig inte trygg med mikrovågor så står det ju en fritt att inte använda mikrovågsugn, mobiler enligt den så kallade försiktighetsprincipen som är en mycket bra princip. Man behöver dock inte vara spydig och skriva agiterat för att någon är av en annan åsikt än en själv..

   Radera
  3. Jan Kraft; du menar alltså att artiklar i vederhäftiga Aftonbladet har större trovärdighet än IV? Ganska kul tänkt. I sakfrågan har jag dock ingen anledning att betvivla något av det ni säger. Det kommer ju så mycket varningar om än det ena än det andra. Det är nog farligt att leva i dagens industri och konsumtionssamhälle hur man än vänder sig.

   Radera
  4. Fakta: Nyfödda, tom prematura får microvärmd mat på sjukhus och BB, detta har jag själv sett och fått lära mig. Dock uppvärmd under mycket kontroll då modermjölkens antikroppar kan förstöras om de börjar koka. Det har alltså inte med micron att göra. Samma sak händer om man kokar modersmjölk i vanlig kastrull eller värmer upp för mycket i vattenbad, eller tom skakar dem för kraftigt.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Hej!

  Två saker slår mig när jag läser din text. Det första är att du inte har några referenser som stödjer påståendet till att klistret i popcornpåsen skulle vara giftigt.

  Det vore klädsamt att du presenterar belägg för dina påståenden att något är giftigt.

  Angående diacetyl så stödjer inte dina referenser påståendet att det är farligt att äta. Artikeln i Aftobladet hävdar "efter att ha andats in syntetiskt smör från mikropopcorn."

  Amerikanska CDC bekräftar att det verkar vara farligt att andas in - om man jobbar på en fabrik som framställer smakämnet och utsätts för väldigt stora doser. Inte farligt för konsumenter.

  http://www.cdc.gov/niosh/topics/flavorings/exposure.html

  Ditt påstående att diacetyl skulle vara förbjudet i USA stämmer inte. Det är tillåtet och bedömt vara säkert för människor i rekommenderade doser.
  http://www.fda.gov/food/ingredientspackaginglabeling/gras/scogs/ucm261273.htm

  SvaraRadera
 5. Ser att du har en länk till faran om limmet.

  Kollade upp även detta och det verkar som att ämnet kan PFOA finns med i små kvantiteter i olika slutprodukter -teflon är en.

  Ämnet har förekommit i dricksvattnet i USA i höga doser och blivit länkat till olika sjukdomar. Precis som diacetyl så finns det inga larm om att det skulle vara farligt i popcornpåsar (om det ens finns där i våra svenska).

  SvaraRadera
 6. https://www.facebook.com/marcus.saukkonen.
  Ni två kan foliehatta ihop. och du får nog en dos jesus med på köpet

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Man kan alltid hitta en studie som passar ens syften. Mitt syfte är att belysa vad livsmedelsindustrin sysslar med. Sedan är det ju upp till var och en att tycka vad de vill. Här är en länk om mikrovågsugnar: http://www.globalhealingcenter.com/health-hazards-to-know-about/microwave-ovens-the-proven-dangers

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste just igenom den så kallade "undersökningen". Du menar väl inte på fullt allvar att du verkligen TROR på dessa dumheter?! Artikelförfattarna (Anthony Wayne och Lawrence Newell, The Christian Law Institute & Fellowship Assembly) har inte den minsta vetenskapliga kunskap, utan svänger sig med vetenskapliga termer utan att förstå innebörden av dem. Faktafelen är så många att jag inte ens orkar räkna upp dem, men de 10 punkterna i slutet sammanfattar artikeln ganska väl. Vilka tomtar!!!

   Radera
 8. "Fejksmör ger lungskador"
  http://www.matdax.nu/?pid=104&sub=1

  "Koppling mellan smakämnet diacetyl och livsfarlig lungsjukdom"
  http://www.iuf.org/cgi-bin/dbman/db.cgi?db=default&uid=default&ID=4698&view_records=1&ww=1&sv=1

  http://search.acs.org/search?q=diacetyl&client=acs_r2&output=xml_no_dtd&proxystylesheet=acs_r2&sort=date%3AD%3AL%3Ad1&entqr=3&ie=UTF-8&oe=UTF-8&ud=1&site=acs&partialfields=&as_filetype=&as_ft=i&filter=p

  SvaraRadera
 9. "FLAVORINGS-RELATED LUNG DISEASE"
  http://www.cdc.gov/niosh/topics/flavorings/

  "Food Flavorings and Lung Disease (Diacetyl)"
  http://www.lni.wa.gov/Safety/Research/HazardousChem/FoodFlavor/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket inte har något med limmet att göra...

   Radera
  2. Nej och det är jag självklart medveten om men det står om DIACETYL som större delen av inlägget ovan handlar om.

   Radera
 10. När man trodde att människor inte kunde bli dummare, ja då inser man! Att det kan de visst. Många är så lata, så allt som inte är bekvämt blir dumt och nonsens. Ja det är till att göra det lätt för sig, Men att sen komma och klaga, jag har blivit sjuk i cancer, eller infertil etc. Ja då är det synd om eländet, För att ta ansvar för vår hälsa och vad vi stoppar i oss verkar vara rena dödssynden. Det sköter alla möjliga verk åt oss, och dom skulle aldrig ljuga eller hålla tillbaka sanningen, har aldrig hänt någonsin i Sverige. Aldrig......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var bor du? Förmodligen är det farligare att andas cityluften en vanlig dag i Stockholm än vad det är att äta en påse mikropopcorn. Jag skriver förmodligen eftersom jag varken har belägg eller koll för mitt påstående. Vill bara lägga lite perspektiv på saker och ting.

   Det måste vara väldigt mycket som du inte gör som de flesta andra gör (alla vi andra du inte trodde kunde bli dummare). Gissar att du inte slutat andats ännu iaf. Det verkar inte så. Men du kanske har någon typ dykarutrustning med hälsogas från något suspekt hälsocenter från USA? Ja, du verkar så otroligt bra och framför allt ödmjuk så jag kunde inte hålla mig längre..

   Radera
  2. Var är ''gilla''-knappen?

   Radera
 11. Att micropopcorn nog inte är så nyttigt verkar logiskt, de smakar därefter
  ("plastigt" skulle jag vilja tillägga).

  Att microugnar gnenerellt skulle vara hälsovådliga ter sig mera långsökt,
  med tanke på tekniken bakom.

  ALLT är farligt i excess!

  Det är farligt att leva man kan dö - typ.

  Ha det bra - KRAM!

  //Håkan

  SvaraRadera
 12. Om man fortfarande vill äta popcorn, inte äta micropopcorn av ngt skäl, slippa böket med att poppa i kastrull kan jag STARKT rekommendera http://www.coolstuff.se/Popcorn-Microskal
  Vanliga popcorn poppade i micro med lite olja och salt. Otroligt goda!

  SvaraRadera
 13. Menar du att mental slöhet är ödmjukhet? Att förstå att det är våra kroppar och att ansvaret ligger på individen ej samhället! Jag har en dröm där alla vågar vara individer och ej gå flock, om det är för mycket för vissa. Ja då är människor dummare än jag trodde! Och visst jag lever och är en som gillar "kickar" i livet, men just därför och för att kunna leva gott må jag ta hand om mig. Kan ej sitta och vänta utan söker svar via det förträffliga internet ex. På ett enkelt sätt kan jag läsa tester av olika artiklar etc. och kan jag så må väl en ung människa kunna. Det finns både avhandlingar och testresultat som visar ex. mobilens strålar skadar, likt förbannat fortsätter folk att prata i timmar utan ex. hörlurar i mobilen! Är man då inte dum? När är man då det? Likväl står det att läsa om mikrougnar, orkar man ej läsa och eller bry sig. Ja då har man med öppna ögon dragit på sig sjukdomar som ger ett lidande och då inte bara för personen i fråga. Utan alla runtom kring som älskar och är känslobunden till vederbörande, föräldrar, barn, syskon, mm. Men tycker man att dumhet och lathet skall få finnas obesvarad. Ja då har du helt rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att spendera timmar framför dator/surfplatta/mobil för att surfa på internet och kommentera artiklar är väl knappast heller särskilt nyttigt? Finns säkert någon förträfflig rapport som kan intyga det. Tycker du ska lugna ner dig med dina påhopp, du kanske inte är så mycket bättre än de du klankar ner på.

   Radera
  2. Jan Kraft: Varför uttrycker du dig så respektlöst och elakt? Kan man inte diskutera på ett hövligt sätt? Dina tankar kanske är kloka i grund och botten, men ditt sätt att uttrycka dem får mig att må dåligt. Ha en bra dag!

   Radera
  3. Det finns en tanke bakom, om man som jag varit med ett tag så inser man att Svenskar i allmänhet behöver ruskas om ibland! Se vad som händer i Sverige idag snart är jordbruket ett minne blott, och visst kostar det en del att hålla Sverige levande. Men jag anser att det är värt varje krona, då alternativet är att vara totalt beroende av import. Och ett land som ej har viss självförsörjning är ett mkt. svagt otroligt känsligt land, Se även på alla statliga företag som sålts ut. Många tror att det gynnar landet att få in ex. antal kronor vid ett tillfälle, men ser ej vad det gör med landets kreditvärdighet, arbetstillfällen, nationalekonomiskt är det en katastrof. Ja även utförsäljningen av privata företag är förkrossande. Så visst är tonen rå ibland! Men jag får en reaktion, För en Svensk skall alltid vara hövlig, till och med Regeringen kör med TYST DIPLOMATI och vad jag vet så var det inte Staten tjänare som löste fallet då. Men hin-håle själv Carl Bildt som tjänade på detta, Och inte är jag bättre än andra absolut inte. Men jag är ej LAT och just lathet är den värsta styggelsen vi har i detta land. Då även tystnaden eller avsaknaden av åsikter är ett medhåll oavsett åsikt, men nog känner jag igen dumhet! När ex. människor försvarar en dålig handling, ett mindre vetande, med näbbar och klor för "jag gillar det" vad det sen gör med mig eller min avkomma. Det är inte mitt ansvar! Lika j--vla dumt är all medial konversation ang. dricka under graviditeten. Jag vill bara skrika drick ditt dumma spån om alkoholen är viktigare är ditt barn! Sök hjälp mot problemen istället. Att få förklarat hur en mikro fungerar eller en mobil kan vara av intresse, men jag är mer intresserad av vad de gör med oss, vilka bieffekter där finns. Eller med maten, ell. med miljön, och vad händer nästkommande generationer? För inte tänker ni väl bara på nuet och er själva endast? Med detta sagt, så skall jag göra alla glada och ej kommentera detta ämne mer. Tjo hopp i lingon skogen!

   Radera
 14. Hej! Tack för du skriver om detta.
  Dessutom är det massor av palmolja i det - och då dör också orangutanger, tigrar och många andra arter som levt i regnskogen som huggs ner för att odla palmer till olja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är ytterligare ett jätteviktigt argument! Tack för det tillägget! :) Vi håller på att förstöra allt det vackra i världen...

   Radera
 15. Är det farligt att laga mat i en mikrougn?
  http://illvet.se/fraga-oss/ar-det-farligt-att-laga-mat-i-en-mikrougn

  Myten om mikrovågsugnar
  http://www.halsa.se/kategori/naturlig-halsa/experter/kostexperten-svarar/myten-om-mikrovagsugnar/

  SvaraRadera
 16. Et annet argument mot micropop er et at maisen etter all sannsynlighet er GMO.
  Jeg har gått over til varmluftspoppet popcorn med litt smeltet smør på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Helt sant! Det var det första jag kom på att jag missat! :) Tack för att du lägger till det. Vi måste verkligen få stopp på GMO!
   Åh poppar du dem i ugnen?? Intressant

   Radera
 17. Ja, jösses, GMO också såklart!

  Här har du att läsa om GMO, den ligger ute några dagar till bara så skynda dig att läsa: http://magasinetfilter.se/magasin/2013/35/konsten-att-leka-gud

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 19. Ett Annat intressant ämne!? Fluorets varande eller ej.
  http://kurera.se/fluor-giftigt-eller-bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag väljer att inte använda fluortandkräm. Vi renar också vattnet i reningskanna för att få bort dessa tillsatser. Plus allt annat som kommer med på köpet. :) Jag anser att vi blir lurade att tro att vi behöver fluor...

   Radera
 20. Det är bara slöseri med tid att lyssna på sånt här. Så länge det inte kommer från hälso förmedlingen lr vem det nu är som bekräftar sånt här. För ett par år sen va det livs farligt att käka chips du kunde på canser OM du käkade typ din vikt i chips 4 dar/vecka i flera år varför ens spekulera inom det när du är död sen länge om du käkar så mycket iallafall. Det är farligt att leva du kan dö, Det är farligt att simma du kan drunka Folk måste börja inse att ALLT är farligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än en gång att dö skrämmer inte mig, utan sjukdomarna som man drar på sig. Och vem har sagt att leva är att ex. äta dåligt, använda giftiga produkter, bo dåligt, osv? För mig är livskvalitet att kunna unna mig det bästa,de bästa råvarorna tillagade på bästa sätt, bo bra rent och fräscht, att ha en säker boendemiljö, mm. Om nu "slabadaj" vill ha ut det sämsta i livet, då undrar jag! Vilken dålig självbild du måste ha, att anse dig icke vara värd det bästa som man kan få under de levnadsvillkor man befinner sig i. För ALLA kan om man orkar resa sig ur den mentala "slösoffa" som man lagt både kropp och själ, om det är lätt? Nä det kräver lite ansträngning men ger mångfalt tillbaks. Så fråga dig själv! Är du värd ett bra liv, ett friskt och innehållsfullt liv, ett långt liv i friskhet, ett liv där du får se dina barn och barnbarn växa upp? Valet är ditt. Och skulle du dö i en olycka imorrn, ja då har du levt fullt och bra fram till dess.

   Radera
  2. Jan Kraft, du är en paranoid foliehatt och så full av självuptagenhet och förakt för andra människor att man baxnar. Det enda som talar för dig är att du är en fascistoid folihatt. Den kombinationen är relativt unik.

   Radera
 21. Hur många fall av ''popcornlunga'' har du hört om? Vad är dina bevis för att det är vetenskapligt bevisat? Om det skulle vara rätt, vilket jag betvivlar från både källor och inlägg av folk som inte ens kan stava, hade det blivit stoppat för flera år sen. Folk har ätit popcorn flera år. Längre än vad jag levat. Och jag har inte sett, hört eller ens hört RYKTEN om att någon skulle få ''popcornlunga''.
  Dessutom. Allt är farligt. I fel mängd. Om det nu skulle vara så att någon liten stackare fått detta, är det troligen så att personen i fråga ätit 103 paket popcorn och inget annat. Man behöver inte äta ''rätt'', eftersom det inte finns något rätt. Däremot bör man äta med måtta. Inte svårare än så.

  SvaraRadera
 22. Bara en passus: "Diacetyl bildas vid jäsning och förekommer naturligt i smör, grädde, kola, öl, vin (i synnerhet Chardonnay) och vissa spritdrycker (cognac och whisky)."

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Diacetyl

  SvaraRadera
 23. Transfetterna i sig är skäl nog att avstå.

  SvaraRadera
 24. Lika bra att sy igen hela munnen nu med andra ord eller vad ???
  (Själv äter jag inget sånt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än en gång att dö skrämmer inte mig, utan sjukdomarna som man drar på sig. Och vem har sagt att leva är att ex. äta dåligt, använda giftiga produkter, bo dåligt, osv? För mig är livskvalitet att kunna unna mig det bästa,de bästa råvarorna tillagade på bästa sätt, bo bra rent och fräscht, att ha en säker boendemiljö, mm. Om nu "slabadaj" vill ha ut det sämsta i livet, då undrar jag! Vilken dålig självbild du måste ha, att anse dig icke vara värd det bästa som man kan få under de levnadsvillkor man befinner sig i. För ALLA kan om man orkar resa sig ur den mentala "slösoffa" som man lagt både kropp och själ, om det är lätt? Nä det kräver lite ansträngning men ger mångfalt tillbaks. Så fråga dig själv! Är du värd ett bra liv, ett friskt och innehållsfullt liv, ett långt liv i friskhet, ett liv där du får se dina barn och barnbarn växa upp? Valet är ditt. Och skulle du dö i en olycka imorrn, ja då har du levt fullt och bra fram till dess.

   Radera
 25. "I våra mikropopcorn-påsar använder vi ett lim som är vattenbaserat och godkänt för att komma i kontakt med livsmedel. Det bildas inga farliga ämnen vid upphettning av limmet. Våra mikropopcorn med smörsmak innehåller <0,0027% diacetyl, vilket är den mängd som förekommer naturligt i smör. Vi tillsätter inget diacetyl, till skillnad från i USA och det är därför de har större mängd av ämnet i sina popcorn. Studien som gjordes i USA visade på att de höga halterna av diacetyl kunde ha en skadlig effekt på lungorna för dem i popcornindustrin om man exponerades i många månader och flera timmar varje dag vid dålig ventilation.

  Vi använder inte GMO majs. Vår majs kommer från Frankrike. Här sker noggranna kontroller, från utsäde till torkning, för att säkerställa att det inte finns GMO i majsen. Gällande palmolja så använder vi oss av så kallad certifierad palmolja. Idag finns dessvärre inga alternativa oljor/fetter till mikropopcorn. Men vi arbetar kontinuerligt för att alltid hitta de bästa ingredienserna och alternativen av råvaror till våra produkter.

  Ni kan äta och micra våra popcorn utan att ta några som helst risker. Det förekommer heller inga gifter eller farliga ämnen i varken lim eller förpackning. Allt material är livsmedelsklassat och godkänt för att vara i direktkontakt med livsmedel och vi följer förstås lagstiftningen.

  Hoppas att detta besvarar dina frågor, har du ytterligare funderingar är du alltid välkommen att höra av dig. Mvh / OLW"

  SvaraRadera
  Svar
  1. BRA! mkt. Bra! Det går att bojkotta miljögifter om viljan finns, ut med detta i reklamen. Visa konkurrenterna vilka bra produkter ni har, våga och vinn. Har kollat lite och verkar stämma. icallyouhanna ;-)

   Radera
 26. Rolig diskussion Annika. Låter som diskussioner från USA under hela 2007 ang popcorn. Det är svårt att veta alla de komplexa motiv för att förbjuda olika ämnen i olika länder. Merparten av tiden, är Kalifornien den första staten att förbjuda ämnen. Ibland förbudet är helt altruistiska; ibland politiskt; ibland geo-politisk. Svårt att veta. Visste du att Rinexin inte är tillåtet i USA (även om svenska läkare ordinera saker som godis!) Och Melatonin är fortfarande tillgänglig för vem som helst i USA, medan i sverige produkten anses farlig. Och nu, på tal om tandkräm, säger Snopes att ryktet om Crest 3D är sant: http://www.snopes.com/medical/drugs/crest.asp

  SvaraRadera
 27. Jag håller med, svårt att förstå deras motiv. Det borde ju vara deras jobb att se till att vi inte får i oss skadliga ämnen. Men alla väljer sina forskningsstudier allt eftersom det passar deras syften och plånbok. Nej visste inte att det var förbjudet med Rinexin...ja det finns verkligen mycket att belysa...Jag har bara så svårt att förstå att mikropopcorn upprör så många människor. Jag är chockad...

  SvaraRadera
 28. Mythbusters gjorde ett prov om blommor dog av vatten kokat i micro. Tvärtom! Den växte bättre!

  SvaraRadera
 29. Liv är en sexuellt överförbar sjukdom med hundra procent dödlighet. Så det gäller att va liv rädd så länge man lever för sedan är det försent... typ.
  Jag blir så trött på att alla reportrar som kör skrämselpropaganda för att få läsare. Det ända det visar på enligt mig är en mycket bristande journalistisk begåvning. Vilket i dätta fallet även bevisades i hennes gedigna källor och efterforskning.

  SvaraRadera