tisdag 25 mars 2014

Äter ni mikromat?


Det finns studier som visar fördelar och nackdelar.
Forskare som påstått att det är farligt har blivit stämda och uthängda...Hur ofta har det inte varit så? De blir av med sina jobb för att de berättar sina fynd = sanningen.

Jag har inte använt mikro alls de sista 8 åren. För att jag inte tror att det är nyttigt att värma mat i mikrovågor. Man kan ju bara värma lite mat på spisen och lite i mikron och testa....det smakar totalt olika! Den testen behöver man ju inte vara professor för att utföra.

Mikrovågsugnen var förbjudet i Ryssland 1976 pga. de ohälsosamma konsekvenserna av mikromat.
De tilläts senare vid Perestroikan  början av 90-talet. Tyvärr!
Det är intressant att många inte vill äta strålad mat, när mikrovågor är en form av strålning. Den ändrar näringsämnen, så vår kropp inte känner igen dem och då inte vet vad den ska göra med dem....
Mikrougnen används flitigt i vår stressade värld, då den spar tid...


Experimentet som nog de flesta av oss sett tidigare, med två likadana växter där den ena får mikrat vatten och den andra får vatten kokt på vanlig spis. Det räcker egentligen för mig.
Om mikrat vatten får en planta att dö, borde den inte vara bra för mig heller...

Det finns också rekommendationer från forskare att inte köra modersmjölk i mikro, då det förstör de viktiga egenskaper i mjölken som motverkar sjukdomar...
Jag skulle säga att allt "levande" dör i mikron...Vi vill väl inte äta död mat. Hur ska vi kunna bli hälsosamma om maten vi äter är främmande, pga att den ändrats av mikrovågor.

Ugnen anses inte farlig, men det är viktigt att den är hel...dvs att inte luckan är skev, då kan den " "läcka"strålning...Hur vet vi att de inte gör det... Barnen kanske står med näsan i fönstret och tittar på sin mat när den snurrar därinne...
Det är också en intressant mening som står på strålsäkerhetsmyndighetens sida...
"Så länge mikrovågsugnen är hel och du följer bruksanvisningen bedömer Strålsäkerhetsmyndigheten att mikrovågsugnar inte innebär någon hälsorisk från strålskyddssynpunkt".  

De vill inte ta ansvar för maten som varit i ugnen???

Sedan har vi det faktum att nästan all mat på arbetsplatser idag värms i mikro...Det är det enda sättet att få varm mat idag...Hemskt, man har inte ens ett val om man inte vill äta sallader eller kall mat.
Maten ligger i en plastbehållare, för att den bara ska kunna stoppas i mikron. Vad händer när plasten blir varm? Är det inte risk för att ämnen frigörs och hamnar i vår mat?
För att inte tala om all färdigmat som säljs i våra matbutiker...vad innehåller de och hur är plastförpackningen de ligger i???

En forskare i Schweiz, Hans Hertel fann att blodbilden ändrade sig vid intag att mikromat. Detta uttalande var inte bra för industrin...och ni kan själva förstå varför inga forskare vågar säga att det är farligt med mikrovågor om ni läser detta.

http://www.mercola.com/article/microwave/hazards2.htm
http://www.xpeditionsmagazine.com/magazine/articles/kathy/microwave.html
http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/magnetfalt--tradlos-teknik/mikrovagor/mikrovagsugn/
http://www.foodmatters.tv/articles-1/what-is-your-microwave-doing-to-your-health

Det borde vara en rättighet att kunna värma sin mat på naturlig väg, dvs. på spis/i ugn på alla arbetsplatser!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar