torsdag 13 mars 2014

Back in Denmark!

Klockan ringde kl 5.30 idag. Det är lite tidigt enligt min smak. Men när jag bokade biljetterna, kändes det som en god idé.
Strålande sol hela vägen till Göteborg. Detta gjorde resan mycket lätt. Tänk vad det hjälper med solsken.
Man blir bara glad!                                                                                                                       Lyckades anlända som sista bil, trots att jag var i tid…;) Jag fattar inte hur tidiga de andra måste ha varit…De hade redan kört på, 30 minuter innan färjan gick. Kanske var det pga att det är första turen på dagen. 
Det var ganska många med färjan. Jag antar att de flesta ska på en lång weekend till Danmark. :)
De flesta drack öl allt vad de orkade kl 9 på morgonen...det är ett konstigt fenomen tycker jag...vem är sugen så tidigt? :)
Jag tillbringade båtfärden med att läsa Jo Nesbø - Kackerlackorna...Väldigt spännande! Skönt att bli distraherad, så man glömmer tiden.

Bilen var inte full med saker från huset i Mariestad som den brukar, men denna bilen är ju mikroskåpisk i  jämförelse till vår Cheva :) Så den var nästan fylld.
                                        

När jag kom hem skyndade jag att se hur mycket det har växt i mina land och  hur långt mina tomater och korianderskott kommit… 
Detta är tomaterna :) Det går bra!
Koriandern var lika stora, trots att de inte kommit upp när jag åkte i måndags. Otroligt så snabbt det växer.


Jag fick med mig lite kreativa saker från huset i Mariestad. Jag var på vinden och letade efter en keyboard till Karsten och hittade också min provdocka. Kul! Så nu är jag ännu mer sugen på att komma igång och sy. Vi får se om jag kommer ihåg hur man gör..Det blir spännande!
Provdockan är på plats, så nu hoppas jag att kreativiteten flödar.
Det är något som jag märkt försvinner, när man stressar under en lång tid. Nu får vi se om den är möjlig att väcka igen. Jag saknar den sidan av mig mycket.Det som slog mig när jag kom över till Fredrikshamn var att vädret var ca samma som i Sverige, kanske lite varmare här...men den största skillnaden var att gräset är grönt här. Det har inte dött denna vintern, utan växet så det knakar. Nice!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar