onsdag 12 mars 2014

När ska man göra synundersökning?

Vi har ju vetat länge att kosten och hur vi mår, fysiskt och psykiskt spelar roll för vår synförmåga. Jag har under mina år som optiker sagt till folk att "vi väntar med glasögon" för du mår inte bra just nu, eller vi väntar tills de bestämt vilken medicin du ska få...och sen gör vi en ny koll om 1 månad.
Det har varit slående hur stor skillnad det kan vara på värdet. Dels hur mycket faktiskt mediciner påverkar oss, men också om man jämför resultatet på en undersökning där personen varit under stor stress och när personen mår bättre. Det gör faktiskt att man tänker...när ska man egentligen göra en synundersökning?


När folk har diabetes, frågar vi dem hur deras blodsocker är, men tänk om det spelar roll även för övriga, hur blodsockret ligger. Tänk om de ätit en stor kaka innan de kommer och har jättehöga nivåer...Får vi ett annat resultat då?
Värt att tänka på.
Vad kan man göra för att förbättra sina ögon?
Omega 3, blåbär...det är väl något de flesta hört...och morötter såklart! - har du sett en kanin med glasögon??? Ha ha, den har man hört några gånger i sitt liv.
Men att ögonen behöver röra på sig är det inte många som hört...Det kommer mer och mer information om människor som förbättrat sin syn. Det som är gemensamt är att de pratar om hur viktigt det är för ögonen med motion. Precis som för övriga kroppen. Nu rör vi ju ögonen minimalt...från skärm till skärm...Ögonen är ju byggda för att jaga i skogen och hålla koll på faror...Det gör vi ej idag. Du kan ju bara testa att titta maximalt till höger och vänster några gånger och hålla fast i de yttre lägena...det gör ju ont "som stretching".
Det är viktigt att göra övningar en stund varje dag, och att meditera...det psykiska planet har en stor inverkan på synen.
Sedan gäller det att äta bär, frukter och grönsaker med mycket färg. Allt som färgar av sig och är svårt att få bort från kläder, om man får en fläck...innehåller massa antioxidanter och näring till ögat.
Som David Wolfe säger: " För att se färger, måste man äta färgrik mat"
Jag har också sett sambandet med kiropraktik och ögon i mitt jobb. Då min man är kiropraktor, har vi haft gemensamma klienter, som kollats före och efter en tids behandling...och det är stor skillnad på resultat.
Så i en perfekt värld, där man får i sig allt det man behöver i näringsväg, är helt i balans fysiskt och psykiskt...Undrar jag om någon behöver glasögon o linser...
Har läst en del i ämnet...och är säker på att ni kommer att få höra mer om detta på denna sidan i framtiden.
Nu ska jag starta min Ego dag...en dag helt för mig själv.
Har haft en supertrevlig tisdag med mina "kids" och nu blir det en dag, nästan helt utan måsten ;)
Återkommer med resultat i kväll ! Ha en fin dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar