lördag 1 mars 2014

Nyfriserad till Fastelavn.

Nyfriserad :)
Nu har jag äntligen varit hos frisören...Det var inte en dag för tidigt :) Jag har ju dragit mig för att gå här i Danmark...och det var dumt, för de var både superduktiga och jättetrevliga. Jag hade en riktigt fin upplevelse och blev riktigt nöjd. Hon lyssnade 100% på jag jag önskade och gav råd vad hon tyckte. Proffsigt!
Nu har jag en timma att köra till frisören här också...tidigare klippte jag mig i Tidaholm, det tog en timma att köra dit också. Det gäller att krångla till det för sig ;)
Men det är värt. Inte fel att behöva ta en tur till Aalborg då och då...Mysig stad med massa fina butiker :)
Jag hann att pejla in vårmodet lite och bli inspirerad att ta tag i vårgarderoben :)
Massa färger!!! Det känns så härligt!
Jag vill absolut ha mer färger! Går mest i svart och jeans...till våren/sommaren brukar det bli mer vitt och beige. Redo för färger...i allafall när man ser det i butiken ;)Fastelavn
I Aalborg såg vi hur de "slog katten av tunnan" Det är som en Pinjata. De har en tunna med godis och ett slagträ, så får barnen komma fram och slå 1-2 gånger...tills tunnan går sönder och sen åker godiset ut :) SÅ gäller det att plocka på sig så mycket som möjligt :)
Idag är det en mysig tradition, men den härstammar från en folktro att om man slog ihjäl en svart katt skulle man slippa för pesten...Så förr var det en svart katt i tunnan...som skulle slås ihjäl...Inte så trevligt. Skönt att man ändrat på traditionen.

Igår eftermiddag knackade det på vår dörr och jag gick och öppnade...Där stod läderlappen och scream...2 utklädda pojkar och sjöng...Jag fattade inget...men förstod ju att jag borde ha godis när de sjöng: Fastelavn är mitt namn, bollar vill jag have, viss jag inga bollar får så laver jag ballade.
Ballade har jag förstått är att göra bus, det gjorde de på nyår också...tog våra soptunnor...fick gå runt bland husen och leta efter dem, dagen efter... Så jag hade KRIS!!! Inget godis hemma...Vi sprang in och hittade lite kvarbliven choklad, som tur var.  De nöjde sig med det ;)
Nu har vi laddat godis skåpet, för egentligen är Fastelavn på söndag...så det kan komma fler barn. :)


Nu laddar vi för Melodifestival ikväll kl 20.00 Vi hoppas att Ammotrack kommer till Final!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar