söndag 30 mars 2014

Randers Regnskog.

Idag var det dags!
Nu har jag varit i Randers till och från i 6-7 månader...Jag har kört förbi Randers regnskog massa gånger. Igår beslutade vi att vi nog måste se det.

Jag har ju lite problem med att vi håller djur i fångenskap...men nyfikenheten tog över.
Måste säga att det var fantastiskt! Man vandrar i regnskogens olika områden, med djuren runt omkring sig. En del flyger helt fritt i de stora kupolerna...några är av naturliga skäl i burar och inhägnader.
Men det var en magisk känsla att gå in i regnskogen. Det var superfuktigt och varmt...Fåglar och flygande hundar flög omkring fritt och man fick se efter riktigt noga, för det var djur lite överallt...
De flygande hundarna är stora djur...läskigt när de flög över ens huvud...
Det var imponerande att se vilken ansträngning de gjort för att få det att bli så naturligt som möjligt...
Även om en del djur absolut inte hade tillräckligt med plats...
Jag har helt klart fått se mer än jag hade klarat att se om jag gått i en riktig regnskog, men är det ok att vi är så egoistiska? Jag hade en kanon upplevelse, men känner mig egoistisk.
De har byggt en fantastisk låtsas regnskog i vårt kalla klimat. Djuren såg friska ut, men det är väl inget tvivel om att de hellre sprungit omkring i frihet.
Verkligen ett dilemma. Men jag gick dit och jag står för att det var riktigt fint att se alla dessa djur.
Här är lite av det vi såg ;)

Kolla!

Han ser så ledsen ut...:(

Tjena! :)

Vacker och läskig på samma gång ;)

Flygande hundar... De flög över våra huvuden...Det var väldigt många. :)

Har ingen aning vad detta är, men visst är de imponerande.

Blå giftiga grodor...Otrolig färg...

Min värsta mardröm...
Men jag måste erkänna att denna var spännande att titta på....

Nemo

Doris?

Denna sjöko, kom när man plaskade lite i vattnet...Puss!

Olika fåglar flög omkring och man hade fullt upp med att upptäcka allt som fanns.

Ståtlig papegoja :)

Världens minsta apa. Dvärgsilkesapa.

Här kommer sjökon. Fantastisk varelse.
Det var så fint att den var intresserad av oss....

Ja detta var helt klart något jag rekommenderar, trots alla om och men. Kommer du till Randers, så se Randers Regnskog. Det är en upplevelse.
Randers regnskog består av 3600 m2, där finns 250 djurarter.
De har en avdelning utanför, som inte var igång ännu, där de har getter och kaniner, som barnen kan klappa. Den kallas Barnens zoo. Den ligger precis vid kaféet , så barnen kan leka och klappa djur medan föräldrarna dricker kaffe.
Vi satt en stund i solen och vilade oss mellan de varma fuktiga områdena i regnskogen...Man ska inte ha tjock tröja på, som jag såklart hade ;) Men det var fint att få en stund i det sköna vädret. Inte den smartaste dagen att göra något inomhus ;) Men det var häftigt att få se.

Kolla in Randers Regnskogs sida:http://www.regnskoven.dk/planlaeg-besoeg/
2 kommentarer:

  1. Ja, vad ska man börja att säga, fy usch men så söta. Men VILKA VACKRA bilder!
    Härlig upplevelse att få se sådana djur i det klimatet. Ja, vinner jag pengar, då ska jag verkligen uppleva det. Tack för tipset! :D

    SvaraRadera
  2. Spännande, bor också i Danmark så kanske blir ett besök där. Brukar också tycka det känns egoistiskt att ha djur i för små utrymmen, men å andra sidan så finns kanske vissa fördelar med att bara leva och existera. Jag menar vi människor har massa krav som "stänger" in oss i vardagen, att kunna tillse sina basiska behov och ha lite trångt kanske inte är så farligt? Men har lite svårt med djur i akvarium, havet är så stort så behovet av utrymme är så stort för större fiskar och vattenlevande djur, funkar inte. Mvh freewildflower.blogg.se

    SvaraRadera