måndag 10 mars 2014

Sanningen om ögonoperationer.

Nu är jag framme i Sverige och Mariestad. :)
Resan har gått enligt alla planer, så det är perfekt. När jag kommit på båten fick jag ett sms från dottern att jag skulle kolla på aftonbladet.se -De skriver om ögon operationer…

Bild lånad av faktaruta.se  ;)

Som jag önskar att denna artikeln kommit för 15 år sedan…eller ännu tidigare. Jag är faktiskt riktigt förbannad på hela optiker kåren och ögonläkarna som inte kommit ut med detta tidigare…Vi har ju vetat om riskerna och att synen kan bli sämre än innan operation lika länge som de funnits. 
Alla jag träffat som inte varit nöjda, har fått jätteproblem efter operationen. Ögonen är ju jätteviktiga...inte lätt att leva med ögon som skaver hela tiden eller som är ganska ok mitt fram...men med suddiga kanter och halos.
Alla jag mött, har också trott att operationen gjort att de aldrig behöver glasögon eller linser…Det är ju heller inte sant, eftersom vi förändrar oss hela livet. Det är ju enkelt att se om man tar en titt i spegeln.
Jag har avrått ALLA, från att göra operationen, sedan vad man gjort med informationen är deras val. Men det är många optiker som samarbetar med ögonläkare och sänder patienter dit....Det måste väl vara så att det är pengarna som lockar???                                                                                                    
För de vet att det är en stor risk och att det inte kommer hålla. Det är ännu värre att läkarna vet detta!!!
Hoppas också att de har informerat om detta. Jag tvivlar, för i så fall har alla jag mött under 25 år inte förstått den biten. Folk är inte dumma, de lyssnar på de negativa sidorna - OM de får dem presenterade.
Förstår att man är sugen på en operation om man har mycket stora synfel…men dem kan de oftast inte hjälpa ändå…det finns gränser för hur mycket de kan ”slipa” en hornhinna…den är inte så värst tjock.
Det som är mest chockerande är ju att det inte verkar finnas någon kontroll på dessa operationer. Bara för att de är kosmetiska??? Är de verkligen det??? Kan inte se att man gjort en operation. Det är ju bara funktionen som ändras.
Men det är smart, för läkarna kan inte åka dit om det misslyckas.

Läs hela artikeln på Aftonbladet:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18274288.ab
Läs också artikeln om Camilla Orrenäs som är nöjd, men närsyntheten kom tillbaka: http://www.aftonbladet.se/incoming/article18274317.ab

Det är faktiskt det jag tänkt också, de som varit närsynta -blir det igen och de som var översynta- blir det igen...kan det vara det genetiska som återskapar originalet??? En vild Gissning! Men jag har märkt att det oftast verkar vara så. Även i de gamla operationerna med diamantsnitt, som skapade ärr- som skulle ändra ögats form och brytkraft- återbildades synfelet sakta...

Är det inte skrämmande att den mesta reklamen på tv är: Optiker som säljer glasögon för 300 spänn + GRATIS Synundersökning (det viktigaste vi gör är gratis= inget värt), Ögonoperationer, Magsäcksoperationer.


Är det verkligen god etik och moral att annonsera om något av detta???
Denna utveckling är precis varför jag inte vill vara i Optikerbranchen längre...
Man har glömt att glasögon är ett synhjälpmedel. Stämmer inte korrektionen, mår man inte optimalt
Men jag är glad om folk läser denna artikel, så de kan ta rätt beslut om sina ögon.
Skönt att det också finns läkare med god moral som säger sanningen!!! Tack! 

Men för att kritisera sig själv, har jag också börjat kolla på om man faktiskt borde göra annat än att ge glasögon. Det verkar som om man kan påverka synen betydligt om man ser till att få tillräckligt med näringsämnen i kroppen. De som blir rawfoodister meddelar ofta att de får bättre syn och det dyker upp massa information på internet om övningar som stärker ögat.
Jag tror faktiskt på detta och tänker att det är en intressant framtid om vi kan få bort problemen naturligt. Bara väldigt svårt med vår typ av kost!!! Men något jag har planer på att undersöka grundligt! 
Oj det blev långt...men jag blir så tokig när jag tänker på alla som har betalat massor och faktiskt förstört sina ögon....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar