torsdag 20 mars 2014

Sugen på vattenmelon!

Jag köpte en vattenmelon igår.
Har inte ätit det sedan Turkiet i oktober... Jättegott!
Jag gjorde också smaksatt vatten, då det kan bli lite trist att dricka vatten med eller utan citron...

Den borde ha svarta kärnor...?


Gott att få lite naturlig smak på vattnet :)

Sen satte jag mig och kollade upp lite om vattenmelon...Nu känner jag mig väldigt lurad. Jag köper aldrig kärnfria frukter och på denna stod bara vattenmelon.
När jag läser om vattenmelon står det att "seedless" vattenmeloner har små vita kärnor...och det har min...Det står också att de inte är genmanipulerade...utan hybrider...I min värld är det lika illa...man har messat med naturen. Det gillar inte jag.
Var ska man få tag i bra mat? Allt finns ju inte här.
Är det verkligen så intressant att slippa kärnor?? Jag ser det överallt...seedless vindruvor är snart det enda som går att få. :(

Annars är ju vattenmelon toppen! Innehåller massa C-vitaminer, betakaroten, B-vitaminer, mineralerna: biotin, potassium och magnesium.
Den är vätskedrivande, antiinflammatorisk och påstås bränna fler kalorier vid matsmältningen än vad den innehåller. Vilket kanske gör den intressant vid viktminskning... Den innehåller ju en del fruktsocker...?
Den innehåller lycopene, som tomater och grapefrukt och ju mer mogen den blir, desto rödare- ju mer lycopene och betakaroten. Men den blekare randen intill skalet innehåller också en massa näringsämnen, så kan du få tag i en ekologisk melon, kan man juica hela melonen...även skalet!
Vattenmelon påstås vara föryngrande för huden :) Great! Det kan ju inte skada...

För er som vill läsa ännu mer om vattenmelon: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=31#healthbenefits

Idag skulle jag fixa odlingsbänkar till mina odlingar...Men vi får se hur det går....De förbannade grisbönderna har just gödslat sina åkrar...så det är inte säkert att jag fixar att vara i min trädgård idag...trots att vi har full sol och ska få ca 15 grader idag
:( Shit happens!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar