måndag 7 april 2014

Horsetail & nettle tea.

För 2 1/2år sedan tog jag en utbildning med David Wolfe, mycket duktig på rawfood, superfood och örter. Det var super intressant och man lärde sig ofantligt mycket.
Idag bläddrade jag lite i mina anteckningar och jag blev påmind om en vana som jag hade när jag läste kursen... Det var att dricka te av åkerfräken och nässla.
Det smakar sumpvatten, men om man tar lite gojibär i sitt te, tar det bort den "dåliga" smaken...
Man tar en matsked av varje och lite gojibär, vattnet bör inte vara kokt, utan ca 60 grader...låter det stå ca 4-5 minuter och dra, innan man silar det. Inga tepåsar!
Varför ska man dricka något som smakar sumpmark??
Jo för att det motverkar svamp, som tex candida.
Det innehåller också silica som stärker benväxt och hår, naglar. Silica och magnesium skapar " rätt kalcium i vår kropp...som vi kan använda.
Det är en riktigt bra vana att dricka en kopp av det varje dag. Det är en "tonic herb", så man kan använda den varje dag, kan ej få för mycket.

Nässla


Åkerfräken


Ett annat användningområde för åkerfräken är att göra te, som får kallna... och spraya på växter med mjöldagg...Det sägs att mjöldaggen aldrig kommer tillbaka...Det visar ju kanske lite hur kraftfull växten är :)

Fräscha brännässlor ska vara fantastiskt att juica...Jag ska prova om jag hittar några...på säkert ställe ;)

David Wolfe anser inte att man ska tillföra kalcium från jorden, då våra kropppar inte vet vad de ska göra med det främmande materialet som kommit in i kroppen och därför lagrar det...ex gallsten, njursten, hjärnsand, catarakt... Viktigt att välja rätt om man tar kosttillskott. Det kan ju faktiskt lagra in mer än det gör nytta...? Bättre att få de naturliga ämnena som kroppen känner igen.... om du frågar mig :)

Han anser också att man borde få i sig saften av en citron om dagen för att förebygga "stenbildning"
(Eller annan frukt med citronsyra) Har man redan "stenbildning" och vill minska den, kan man ta upp till 5 citroner om dagen.
Man bör vara försiktig!!!  För när man tar för mycket citronsyra, angriper den vår benstomme och tänder.... Jag dricker minst en citron i vattnet varje dag. Superlätt vana att lägga till för bättre hälsa. Tar man bara en, behöver man inte oroa sig att det är för mycket :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar