tisdag 15 april 2014

Nu är det klippt! ;)

Ännu en solig dag i Turunc. Det är underbart att få lite sol på kroppen igen. Vi har planterat och klippt växter idag. Vet inte hur fort dagarna går, men så är det ju när man har det bra.
Jag har kapat en halvmeter på mina hibiskusar :) Det måste jag göra varje år...annars kan vi inte se ut från terassen. Hemma kan jag inte få dem att växa, men här blir de till träd :)

Ikväll ska vi till några turkiska vänner och äta fisk. De dricker alltid Raki till fisken här nere...vilket är så konstigt för att det smakar ju lakrits och då måste det vara svårt att känna fisksmaken. Vi köpte en flaska Raki till dem som present. Det var trevligt att se att det fanns organic Raki. Det måste väl vara lite nyttigare om alla ingredienser är organic/ekologiska???
Jag tänker inte försöka. Kan inte tänka mig att dricka sprit till maten...
Men jag är säker på att det kommer bli fantastisk fisk och förmodligen sallad till, som man brukar i Turkiet. Det är alltid spännande att hänga med folk som gör saker på ett annat vis :)

Passionsblomma i en annan färg. Jag har tre sorter i trädgården.

Här är det jag kapat av hibiskusarna. Det är ca 10 cm mindre än vad de växer på en säsong :)

Det är svårt att se på bilden, men den ena är klippt och den andra är på gång. Ska bli spännande att se hur det ser ut om en månad...förhoppningsvis var det inte för sent att klippa nu... Det märker vi :)

Klipper cypressen, så vi kan gå förbi utan att slåss med den :)

Detta är vår vy från terassen...nu när hibiskusen är nerklippta :)
Nu iväg på fiskmiddag...
Ha det bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar