tisdag 29 april 2014

Omega Cure

Omega-3
På helgens seminarie i Oslo var företaget som säljer Omega cure och visade sin produkt utanför föreläsningssalen. Helt perfekt, för jag hade tänkt att beställa igen.
Jag provade en flaska för något år sedan och fick på 3 veckor bättre tårfilm... Det var verkligen inget jag förväntade och jag hade i min vildaste fantasi inte trott att jag skulle känna något som helst på den korta tiden. Sedan hände så mycket runt omkring mig, så jag glömde helt av att få hem mer... det blev aldrig av...
Så det var ett kärt återseende och när jag ville köpa ett par flaskor fick jag veta att han gav bort en flaska till alla som var intresserade :) Fantastiskt! Vilken gåva! :)
Mitt största problem är att jag brukar glömma att ta. När jag jobbade som optiker rekommenderade jag alla mina kunder att ta Omega-3...men glömde att ta det själv. Men jag tror att det är en riktigt bra idé om man kan få tag i bra olja.
I helgen fick jag lära mig att all olja som man får uppstötningar av...är häsken... :(
Så den ska man akta sig för.
Omega Cure oljan smakar faktiskt bra. Den är från Lofoten fisk och är smaksatt med citron. De har fått till en riktigt fräsch smak, så ingen kan skylla på smaken längre. De garanterar att inga föroreningar och tungmetaller finns kvar i den, så den kan tydligen tas av både barn och gravida.När jag tog min kurs med David Wolfe, så tyckte han att fiskolja var för högt i näringskedjan och att det var risk för föroreningar...det tror jag är problemet med de flesta fiskoljor...Men när jag smakade denna tänkte jag att det var skillnad på det jag testat tidigare.
Förmodligen är det bättre att ta Marin fytoplankton....som är längst ner i kedjan, men det smakar inget vidare...Jag ska ge detta en chans och se om jag får samma effekt igen. Mina ögon är supertorra igen, så det lär märkas, även om jag får en liten effekt.
Jag förstörde min tårfilm med ögondroppar för allergi som innehöll bensalkoniumklorid. Vi hade lärt oss på att det förstörde tårfilmen för alltid, på optikerutbildningen....men på den tiden var jag så naiv att jag inte trodde att läkemedelsindustrin kunde hitta på att använda så dåliga konserveringsmedel  eftersom det fanns skonsammare konserveringsmedel i kontaktlinsvätskor, av den anledningen. När jag fick pollenallergi och skulle köpa droppar hade de en liten smidig flaska...i stället för pipetter...och de var billigare...så de köpte jag. Inte smart!
Endospipetterna innehåller inte bensalkoniumklorid...de är okonserverade.
När mina ögon började skava och vara torra...läste jag på flaskan och blev riktigt förbannad. Gick till apoteket och kollade alla olika märken på marknaden...Samma konserveringsmedel...Enda lösningen är att köpa de okonserverade. Detta var länge sedan...men jag betvivlar att de ändrat något.... Om folk får torra ögon...måste de ju köpa vätande och smörjande droppar...så det binder ju kunden för alltid.

Sedan dess har jag fått höra att Omega 3 kan göra att man får mer olja i tårfilmen. Detta gör att vätskan i tårfilmen inte dunstar så fort och ögat hålls fuktigt. Sen är ju omega-3 viktigt för hela människan...nerver, hjärna, leder, ögon, hud...Ja vi behöver verkligen de bra fetterna. Vi är superbra på att få i oss fett...men det blir lätt en obalans mellan dem....
Nu hoppas jag bara att jag kan göra detta till en vana... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar