onsdag 7 maj 2014

Fjellerups strand har Danmarks största glass?

I eftermiddag tog vi en liten biltur runt i omgivningarna :) 
Vi hamnade vid Fjellerup strand...Härligt med havet och den fantastiska luften. Jag är inte van att ha så nära till havet....tog inte mer än 25 minuter till stranden från vårt hus.
Vi körde på små smala vägar över landsbygden. Rapsen doftade underbart!!!

rapsen är i full blom.

Det var slående så mycket hus som är till salu i Danmark just nu...Både vanliga hus och sommarhus.. Det står skyltar överallt med "till salu på" Konstigt för det känns inte som de har så dålig ekonomi här nu....


Jag hade en fantastisk eftermiddag, då jag älskar att vara på upptäcktsfärd. Se alla vackra ställen, vandra omkring vid havet och plocka snäckor på stranden...Jag tar alltid med någon snäcka...eller fler när jag är vid havet. :)

Fjellerup strand i maj.

tång...med mera.

Våran roadtrip slutade vil Fjellerups strand. 
Karsten hade hört att de hade de största glassarna i Danmark...Jag tror det stämmer. Jag beställde 3 kulor....det innebar 3 kulor av 3 olika sorter. 
9 kulor glass!!!!

Detta är glass stället :) De hade också fastfood...Pölsemix kanske...?

detta är våfflorna

<3


   

             
Det gick inte att äta upp...FÖR MYCKET!!! MEN JÄTTEGOTT!!! Det var jättemysigt att se "turistfällorna" på vintersäsong...nu måste vi tillbaka i säsong. De hade fiskbutik och bagare...såg faktiskt lite idylliskt ut :) Sommarstugeområdet är tydligen populärt i detta området.
Det är långgrunt vatten, så det är väl inget fantastiskt badvatten, men jag brukar inte bada så ofta på dessa breddgrader ;)
Det var två grabbar som badade idag...Tror inte att det var kallt, vattnet nådde dem till midjan och kändes ganska ljummet :)

svårt att se...men de badade

Regnbåge! Där finns skatten ... :)

 När vi kom hem till vårt kvarter såg vi den finaste regnbåge jag sett på länge!!!!
Trevlig eftermiddag! Kul att göra något mitt i veckan. Jag har varit dålig på att ta mig ut på veckorna, när vi har mycket på G på helgerna. Låter dumt...men jag hinner inte :)
Nu ska jag hänga i soffan och kolla vår senaste serie. Treme. Den handlar om New Orleans efter Katrina...mycket spännande att se och förstå hur mycket det påverkade folk som bodde där. Kul att se en film om alla musiker och alla svårigheter som kommer efter en katastrof. Hur folk försöker gå vidare...
Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar