fredag 9 maj 2014

Fredagens gröna juice....

Fredag igen!
Jag har tillbringat förmiddagen i vårat blomsterland...Eller ska vi kalla det ogräsland?
Nu ser det riktigt fint ut, men det tog ett par timmar. I höstas grävde jag ju upp hela landet och tog bort kvickrötter....det var mest rötter och lite jord. Nu börjar de växa igen...trots att jag tyckte jag gjorde ett superjobb... :( Men jag tänker vinna detta! ;)

Knäpp som jag är, lämnade jag en stor maskrosbuske åt vår hare...Han har en precis, där han brukar sitta...Jag har också sparat en klöver tuva som växer på våra plattor....där brukar han mumsa...
Jag vet...men det är sååå mysigt att han bor hos oss <3

Skulle verkligen behövt klippa "maskrosmattan" idag, men det hann inte bli torrt förrän det började regna igen... ;) Kanske i morgon...
Mina odlingar har börjat att växa...sallad, portlak, rädisa. Glad att se att de var ok, för vi hade en hagelskur som var rätt tuff igår...och jag trodde att det kanske hade skadat de små plantorna.

Vi åkte en sväng in till Randers, när Karsten slutat jobba...vädret var sådär, så det blev en blixtvisit. Men det är ändå mysigt att komma ut och kolla lite... :)

Väl hemma tog vi dagens gröna drink :) Vi tjuvstartar lite, eftersom jag inte vill släpa juicemaskinen till Sverige på fredag. Hoppas ni laddat ner recepten som jag la ut länk på igår.
Jag kan inte följa recepten, då de innehåller äpplen, men det viktiga är att få i sig så mycket grönt man kan. Ju mörkare grönt- desto bättre!

Här är vår juice :)


Den var jättegod!
Kanske i blekaste laget, men jag hittade inga gröna blad som var eko, förutom vår egna persilja.
Visste ni förresten att persilja bland annat är bra för våra blodkärl...de främjar elasticiteten i kärlväggarna...perfekt!Här är ingredienserna: Broccoli, gurka, selleri, rädisa, persilja, blodgrape.
Det blev 2 stora glas :)
Skål!

Ha en fin fredagkväll! 
Hoppas Ni tog en grönjuice idag också!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar