söndag 11 maj 2014

Vilodag...

Idag har varit den absolut skönaste dagen på länge. Vi har bara tillåtit oss att hänga och sova när vi var trötta...detta behövde vi verkligen. :)
Vädret har varit helt konstigt...mest grått och mörkt och mycket regn...men också lite sol. då och då :)Haren har suttit i spöregnet och käkar maskrosor....Gräsmattan...eller förlåt maskrosmattan ser helt hemsk ut nu...har ju inte hunnit klippa mellan skurarna...
Denna helgen har jag sett honom...eller henne...äta på mina rosor...det var kanske inte så populärt. Men mest äter den krokusbladen...Det är tydligen en delikatess. ;)
Ett litet projekt fick jag igång idag :)
Jag har satt mina sötpotatis i vatten och hoppas att de börjar gro snart. Det var inte lätt att hitta ekologisk sötpotatis, men nu lyckades det.
Viktigt att man inte tar vanlig potatis, då den blasten tydligen är giftig.

Jag hittade också varnande information om brännässlor igår... http://paulaz.se/atliga-vaxter-i-naturen/
Det finns info på massa ställen att det går bra att juica, men var försiktiga i så fall!!
Måste undersöka detta mer grundligt :) Men en sak är säker och det är att det är ruskigt hälsosamt att dricka te på nässla. Man torkar dem bara och smular dem och tar en stor mängd...mer än en tepåse... och låter dra i 4-5 minuter. Det är tydligen när nässlan är färsk, de menar att den kan ge en irritation.
Återkommer när jag testat och vet mer :)

Ha en riktigt skön söndag! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar