tisdag 10 juni 2014

Smarrig lunchmacka :)

En fantastisk sommardag i Randers idag. Jag är ju så lyckligt lottad att jag kunnat vara ute hela dagen, även om det var trädgårdsarbete på programmet.
Gräset hade växt sig riktigt högt igen och ogräset frodas ymnigt :) men det är avstressande att gå omkring o fixa i en trädgård. Det hade varit kul om det varit lite bättre ordning från början...men man kan inte få allt ;)
Jordgubbarna är nog klara att börja plocka i morgon :) Det ska bli underbart! Jag älskar jordgubbar, men köper inte lika mycket sedan jag fått veta att de är så besprutade... :( 
Men mina har i allafall inte sprutats av mig...svårt att veta vad folk gjort tidigare...men det kan man ju inte påverka. 
En av mina sysslor är ju att fixa lunch till oss, och det är jag ju inte van att göra...tidigare köpte man med sig nåt hem eller tog något som blivit över från dagen innan...Det var bara min egen lunch jag behövde fixa...och ofta köpte jag en läskig sallad med en massa burksaker...som var de enda man kunde köpa...tyvärr.
Men nu vill jag ju hitta på nåt mysigt, så lunchen känns spännande ;) Jag letar alltid recept. 
Idag hittade jag detta på Facebook. Det var från min favorit : Green Renaissance: https://www.facebook.com/greenrenaissance?fref=ts

Det är en toast med :

Pesto
Babyspenat
Getost
Avocado 
Mozzarella

Jag ska absolut testa denna. Den är ju varken glutenfri eller laktosfri...Men man kan ju ta glutenfritt bröd. Vad gäller osten, så har jag precis fått lära mig att hårdost som lagrats 3 månader är laktosfri.
Getost brukar de flesta tåla, som har laktosintolerans. Detta gäller också  Grekisk fetaost.

Jag ser fram emot att prova!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar