torsdag 3 juli 2014

Vitamin boost inför semestern!

Idag gjorde jag en riktigt grön juice. 

Nu närmar sig semestern och odlingen växer så det knakar. Synd och skam om man inte får använt lite av alla grönsaker som jag odlat. Jag fick till och med plocka bort en massa blad, så det kan komma nya tills jag kommer hem :)


Jag blev inspirerad när rekommenderade en vän att prova gröna juicer. Kom på att jag borde göra en själv. Speciellt när hela trädgårdslandet är fyllt av grönska. Till min förvåning var det ganska stora morötter i landet. Jag drog upp dem mest för att gallra lite och använda blasten till juicen...men det följde med små morötter också. Läckert! 
Det blev en megagrön drink....Doftade av gräsmatta :)
Gott!

Jag hade en hel massa mangold, morötter plus blast, grönkål, portlak och sockerärtor. Den enda frukt jag tillsatte var en grapefrukt. Det är min favorit att blanda med de gröna bladens bitterhet.

Jag tycker att de gröna juicerna är fantastiska då kroppen kan ta upp näringen mycket snabbt. Då vet man att man fått riktiga vitaminer och mineraler. :) 
Massa klorofyll, som enligt David Wolfe är som deodorant för kroppen :)

Helt underbart att ha sina egna, naturliga och obesprutade blad att hämta in! LYX! 
Nästa år kommer jag inte att förplantera lika mycket, eftersom det jag har sått direkt i landet blivit mycket finare plantor. Faktum är att det enda plantor som överlevde min förplantering var tomaterna. 
De har blivit till buskar nu och det ser ut att komma blommor...Hoppas det hinner bli tomater på dem 
( De andra dog när jag skulle ge dem lite sol i en kvart...)
:)
Spännande att se hur det går! Tycker jag ;)
Jag är mycket imponerad av min man som dricker dessa riktigt grönajuicerna utan att gnälla <3

Här kommer lite stolta bilder från min trädgård <3

Oregano, salvia och en skymt av koriandern.
Jag har fått en konstig sorts koriander. God, men inte som den vi är vana vid...där ska jag hitta en bättre till nästa säsong . Synd för jag älskar koriander! 

Rosésallad, portlak och överväxt spenat ;)

Fänkål...jag har bara 4 st så det blir att äta med andakt ;)
Toppengod grönsak som man ofta glömmer att använda. Smakar lite lakrits...och det är ju Gott!

Min grönkål. Där har det inte gått lysande med den odlingen...Men det var också de som jag hade förodlat...och som tyvärr inte överlevde mig. Dessa har jag direktsått...och det ska jag göra nästa år...bara massa mer. Har bara 3-4 plantor...men det är 3-4 mer än jag någonsin haft :)

Det är jättekul med trädgård!
<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar