måndag 18 augusti 2014

Weekend på Mallorca.

Efter en fantastisk helg på Mallorca, är jag hemma i vardagen igen. Men från och med nu ändrar vardagen  sig något. Jag ska tillbaka till skolbänken och lära mig nya saker :)
Det ska bli kul, även om det känns lite knäppt att inte använda den utbildning jag har...
Som ni hör är jag lite splittrad, men jag är super taggad att lära mig mer om kroppen.


Katedralen från hamnen...pampig


Mallorca var fantastiskt! Palma är numera en favoritstad som jag hoppas att kunna besöka snart igen. Mysig stad med massa gamla vackra byggnader och stora fina träd mitt i staden :) Rent och fräscht. Vi fick kanon bemötande av alla vi mötte... Ja, allt jag klagade om på Rhodos ...var totalt perfekt i Palma. Jag skrattade när vi kom upp på vårat rum i hotellet...för allt jag hade skrivit om receptionisten på hotellet på Rhodos...Gjorde denna kvinnan exakt tvärtom...Vi kände oss välkomna! Vi fick reda på allt om frukost, var rummet fanns och hon undrade om vi ville ha en karta över stan.
Skillnaden var enorm! Hela hotellets personal var lika fina.
Frukosten var en av de bästa jag fått. Ja, det var bara pluspoäng och ja, vi kommer säkert att bo där igen.
Vi bodde på Hotell Continental i Palma. Rekommenderas!

Även om vädret inte var det bästa hade vi jättemysigt. Promenerade runt och kollade in staden. Massa mysiga caféer och restauranger. Älskar att bara sitta och kolla på folk. Det är så inspirerande att se hur andra väljer att klä sig och vad de pysslar med. I en stad som denna kommer det ju folk från massa olika länder.

På lördagen regnade det hela dagen, men vi hade hyrt en bil, så vi körde runt och kollade på ön. Klart att det hade varit mycket vackrare om solen varit framme. :) Men det var fint. Vi lunchade i Alcudia och framåt eftermiddagen tog vi oss tillbaka till Palma. På kvällen blev vädret fint igen och vi blev superförvånade att det var tjockt med folk ute och handlade och spatserade omkring....klockan åtta på kvällen var butikerna proppfulla med folk Vi tyckte att det inte var så mycket folk i Palma...men de hade tydligen gömt sig i sina lägenheter på dagen :)
Vid elvatiden minskade folkmängden igen...De har en helt annan rytm än oss...Startar sent på dagen...De flesta butiker öppnade ca11 och sen var det siesta 3 timmar och på kvällen var det öppet igen...DÅ var spanjorerna tydligen sugna på att shoppa....

Söndagen blev solig och varm. Lite typiskt eftersom vi inte hade rummet kvar efter kl.12 hade man ju inte lust att bada och bli salt och sandig...Men det var inga problem att "fördriva" tiden. Vi åt lunch och vandrade omkring  bland de fantastiska båtarna i hamnen. Tog en massa bilder och vips var det dags att ta sig till flygplatsen...och hem igen...
Det var helt perfekt med 3 dagar i Palma.
Kan varmt rekommendera Mallorca om ni vill iväg på en weekendresa.

Här kommer lite fler bilder....

Staden är extremt välskött och palmerna snyggt ansade :)
Så vill jag ha våra palmer klippta i Turunc!!!


Smala gränder...grannarna bor NÄRA


Detta var det enda jag inte gillade på Mallorca...Hästarna var undernärda och utslitna...djurplågeri!

Katedralen var så stor att den var svår att undvika..

Det fanns inga gränser för överdåd i katedralen...jag har aldrig förstått vad pengar och makt har med religion att göra...Här har man inte sparat på krutet...Fönstren var vackra :)

Väskor!

Fantastiskt träd & fantastisk man <3

Det är många kontraster...Bilar & hästar...natur & stad..

Vågad färg på en bil :) Lätt att hitta på parkeringen..

Ja, Katedralen var verkligen STOR!

Ännu ett gammalt träd...olivträd. Så vackert!

Butikerna hade massa olika chilli... Vilka fina dekorationer det är!
Sedan kan man ju så fröna, när frukterna torkat ;)

Denna "coolingen" hängde på ett torg :)

Trånga gränder i massor...mysfaktor!

Vackert! <3

Kontraster...de hade gjort en pizzeria i den fina gamla kvarnen...och den låg mitt i en vägkorsning :)

Matsalen på hotell Continental

Karsten utanför Katmandu, ett aktivitetshus  i Magaluf.

Inte svårt att få en solstol på stranden i Alcudia ;) Det hade regnat hela dagen...
Men det är en riktigt fin sandstrand.


Nu ska jag förbereda mig för mitt nya äventyr i morgon...nervös? Svar JA! :)1 kommentar:

  1. Det är trevligt att se hur drömmar blir sanna. Det är alltid trevligt, särskilt när det gäller stora och grundläggande drömmar. Min fru, nyligen insåg hennes dröm, med min hjälp. Hon var på Mallorca med sina vänner, det var hennes barndomsdröm, vilket blev sant på grund av min tur https://basta-casinon.se/bonus-utan-insattning/. Jag lyckades inte med henne, eftersom jag var upptagen med jobbet. Jag råder alla män, att behaga sina kvinnor och uppfylla sina önskningar, du kommer att förstå att detta har en positiv effekt på din familj.

    SvaraRadera